Vinarija Vinogradi Urošević je porodična vinarija koja se nalazi na severnim padinama Fruške gore uz samu obalu Dunava u  selu Banoštor.

Tradicija proizvodnje grožđa i vina naše porodice je veoma duga i datira preko 100 godina. Najraniji podatak o postojanju vinskog podruma na mestu današnje vinarije i vinskog podruma potiče iz 1905. godine. Naši vinogradi se prostiru na površini od 5ha na kojima uzgajamo sledeće sorte vinove loze – italijanski rizling, rajnski rizling, vranac, cabernet franc, frankovka, slankamenka, župljanka i merlot. Područje na kojima se nalaze naši vinogradi graniče se sa jedne strane rekom Dunav, a sa druge strane planinom Fruškom gorom, što ga, uz reljef, klimu i zemljište čine idealnim za uzgoj vinove loze.

Klimu područja na kome se nalazi naša vinarija odlikuju ravnomerna temperaturna kolebanja, a refleksija sunca koja se ogleda na vodi Dunava pogoduje uzgoju mnogih sorti vinove loze. Zbog toga se kaže da su naša vina „vina dva sunca“. U našoj porodici vino se proizvodi generacijama. Iz veštine, ljubavi, posvećenosti i velikog rada koji se prenose sa kolena na koleno nastala su izuzetna stona vina: italijanski i rajnski rizling, župljanka, rose, cabernet franc i vranac, kao i desertna vina – crveni i beli bermet koji je karakterističan za područje Fruške gore. Vinski podrum naše vinarije je kapaciteta 30 000 l vina.

Uz proizvodnju vina, bavimo se i pružanjem usluga boravka i ishrane gostiju u porodičnoj kući opremljenoj u etno stilu, kao i uslugama organizovanja degustacije naših vina u sali koja ujedno predstavlja mini muzej starih vojvođanskih predmeta i oruđa za rad. Pored organizovanja degustacija vina, vinska sala je pogodna za organizovanje raznih proslava u neobičnom ambijentu koji će iznenaditi vaše goste. Kada vremenske prilike to dozvoljavaju, organizujemo i obilaske naših vinograda iz kojih se pruža izvanredan pogled na Dunav i Vojvodinu uz uživanje u tradicionalnom sremačkom piknik ručku i odlično vino!

Uzdravlje i živeli!