Asortiman vina vinarije Vinogradi Urošević obuhvata tri vrste belih vina, rose, dve vrste crvenih vina kao i aromatizovano vino – bermet.

Italijanski rizling

Italijanski rizlig Vinogradi Urosevic

Italijanski rizling je belo suvo vino proizvedeno od istoimene sorte uzgajane na severnim padinama Fruške gore.
Odlikuje se žuto zelenkastom bojom, kristalno jasnom bistrinom i specifičnom sortnom aromom sa izraženom cvetnošću. Na ukusu dominira prijatna kiselost koja vino čini svežim.
Poslužuje se uz hladna predjela, testenine, slatkovodnu ribu i specijalitete od piletine rashlađeno na temperaturi od 10-12°C.

Rajnski rizling

Rajnski rizling je belo suvo vino proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Vino je zeleno žute boje sa zlatnim prelivima kristalne bistrine.
Sortni miris je veoma lepo razvijen i svojim prefinjenim kompleksnim bukeom dočarava miris zrelog grožđa.
Punoća ukusa sa pikantnim kiselinama čini ovo vino veoma pitkim i svežim.
Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz morsku i rečnu ribu, specijalitete od piletine i sireve rashlađeno na temperaturi od 10-12°C.

Župljanka

Župljanka je izuzetno lagano suvo belo vino proizvedeno od istoimene sorte grožđa uzgajanih na severnim padinama Fruške gore.
Ova sorta grožđa nastala je ukrštanjem crnih sorti – prokupca i pinot noir-a. Zelenkasto je žute boje sa izraženim aromama grožđa i specifičnim mirisom voća.
Župljanka se najbolje slaže uz lagana jela od ribe ili bela mesa i mlade polutvrde sireve. Sve arome župljanke najbolje dolaze do izražaja ukoliko se služi na temperaturi od 9- 12°C.

Rose

Rose je ružičasto suvo vino proizvedeno od crvenih autohtonih sorti grožđa – kupaža sorti grožđa frankovka,

slankamenka i muskat hamburg po jedinstvenom postupku proizvodnje vina vinarije „Vinogradi Urošević“.
Prozračne crvene boje, svežeg nežnog mirisa i pitkog laganog ukusa sa kiselinama koje ga čine svežim i lepršavim.
Idealno vino za dugotrajno uživanje uz lagana predjela, mlada mesa i voćne deserte. Lepota ovog vina dolazi do izražaja konzumiranjem na temperaturi od 12 -14 ºC.

Cabernet Franc

Cabernet franc je crveno suvo vino proizvedeno od istoimene sorte grožđa.
Purpurno crvene boje, odaje kupinasto-malinaste arome, sa karakterističnim nežnim zelenim ukusom lekovitog bilja.
Servira se uz masne sireve, jela od divljači i meso sa roštilja. Servira se na temperaturi od 14 -16ºC.

Vranac

Vranac je crveno suvo vino proizvedeno po tradicionalnom postupku od grožđa istoimene sorte.
Tamno crvene boje, izraženog sortnog mirisa, punog, harmoničnog i lagano taninskog ukusa. Preporučuje se uz masne sireve, začinjena jela, crvena mesa i divljač.
Servira se na temperaturi od 14 -16ºC.

Crveni i beli bermet

Crveni Bermet Vinogradi UrosevicBermet je aromatizovano vino oplemenjeno sa 23 vrste aromatičnih, lekovitih trava proizvedeno naBeli Bermet Vinogradi Urosevic tradicionalan način od grožđa uzgajanog na severnim padinama Fruške gore.
Mirišljavo je, pitko i osvaja na prvi gutljaj. Ovom vinu otvarana su vrata najuglednijih evropskih dvorova, nalazilo se u vinskim kartama bečkih hotela u vreme Marije Terezije, a priča kaže da je služeno i na Titaniku.
Osnovna razlika između crvenog i belog bermeta, osim njihove baze, jeste odnos aromatičnih i lekovitih trava. U crvenom bermetu dominira aroma karanfilića, dok se u pozadini oseća aroma pelina u savršenom skladu sa ostalim lekovitim travama. Kod belog bermeta preovladava pelin sa nešto blažim pozadinskim aromama dodatih lekovitih trava te se jače oseti svežina same baze.
Bermet se servira kao aperitiv, dižestiv ili kao desertno vino na temperaturi od 14 -16°C.