U blizini naše vinarije nalaze se brojne prirodne i kulturne znamenitosti koje preporučujemo da posetite prilikom posete našoj vinariji i tako napravite savršen jednodnevni izlet ili vikend putovanje za Vas, vašu porodicu i prijatelje.
Izdvajamo:

Crkva Svetog Georgija Banoštor

Crkva Svetog Georgija Banoštor

Srpska pravoslavna crkva u Banoštoru  podignuta je u prvoj polovini 19. veka i predstavlja spomenik kulture od velikog značaja. Crkva je posvećena Svetom Georgiju. Najstariji predmeti u crkvi su dva pevnička stola, kao i mali šestougaoni sto iz prve polovine 18. veka. Ova crkva je oduvek predstavljala značajno mesto za okupljanje lokalnog stanovištva i ta tradicija se održala do danas, naročito tokom velikih praznika kao što su Badnji dan, Božić, Uskrs, Vrbica itd.

 

Skela Banoštor-Begeč

Skela Banoštor-Begeč

Skela Banoštor-Begeč predstavlja pravu turističku atrakciju, naročito za strane turiste. Vožnja skelom traje petnaestak minuta i sa nje se pruža predivan pogled kako na Frušku goru i Srem tako i na predeo koji se nalazi sa druge strane Dunava – Bačku. Prijatna vožnja skelom na Dunavu je nešto što definitivno ne treba propustiti.

Manastir Beočin

Manastir BeočinManastir Beočin se nalazi na Fruškoj gori u Beočinu i pripada Eparhiji Sremskoj. Nalazi se na udaljenosti  15 km od vinarije Vinogradi Urošević i 20 km od Novog Sada. Manastirska crkva posvećena je Vaznesenju Hristovom. U manastirskoj crkvi se nalazi čudotvorna ikona Majke Božije i mošti Svetog Vladike Varnave Nastića, najmlađeg srpskog svetitelja. Manastir u svom posedu ima veliki park napravljen pre 150 godina koji je zasadila grupa baštovana iz Francsuke koja je održavala Versajski park.

Manastir Rakovac

Manastir Rakovac

Manastir Rakovac se nalazi na severnim obroncima Fruške gore, odmah uz Rakovački potok u istoimenom naselju. Manastir je posvećen Svetom Kozmi i Damjanu. Udaljen je 19km od naše vinarije i 17km od Novog Sada. Po staroj legendi, manastir Rakovac je podigao izvesni Raka, komornik Jovana Brankovića, na mestu na kome je jednom prilikom ubio jelena i zavetovao se da će izgraditi manastir. Manastir je nazvan po njemu.

Nacionalni park Fruška Gora

Fruska gora

Nacionalni park Fruška Gora je predeo izuzetnih prirodnih odlika i kulturno-istorijskih znamenitosti. Nacionalni Park Fruška Gora zauzima površinu od 25.000ha i predstavlja pravu riznicu flore i faune. Na Fruškoj gori nalazi se veliki broj prirodnih i veštačkih jezera. Po obodu Nacionalnog Parka Fruška Gora smešteno je 17 pravoslavnih manastira izgrađenih krajem 15. i tokom 16. veka, doseljavanjem srpskog monaštva i stanovništva iz južnih krajeva zemlje u strahu od Turaka. NP Fruška gora ima veliki broj dobro označenih planinarskih staza – staza zdravlja koje su pogodne za rekreativne i profesionalne planinare kao i za mountain bike.

Izletište Andrevlje

Izletište Andrevlje

Izletište Andrevlje je jedno od najpoznatijih i najlepših izletišta Fruške gore. Nalazi se na 7km od Banoštora. Sa nadmorskom visinom od 210m predstavlja pravu malu vazdušnu i prirodnu oazu u kojoj možete uživati sa svojim prijateljima i porodicom. Na istoj lokaciji nalazi se kongresni centar CePTOR koji nudi sobe i apartmane za smeštaj kao i dodatne sadržaje kao što su bilijar sala, sauna, teretana, kongresne sale itd.

Novi Sad

Novi SadNovi Sad, glavni grad AP Vojvodine i drugi najveći grad Srbije nalazi se na 27 km od naše vinarije. Glavni je kulturni centar Vojvodine sa svojim brojnim, dobro poznatim znamenitostima kao što su: Trg Slobode, crkva Imena Marijinog (poznatija kao Katedrala), Zmaj Jovina ulica, Dunavski park, Petrovaradinska tvrđava itd. Poseta Novog Sada u kombinaciji sa posetom Banoštora i naše vinarije predstavlja idealnu kombinaciju za upoznavanje urbanog i ruralnog načina života u Vojvodini.