Kako se vinarija razvijala, sve više gostiju, dugogodišnjih kupaca i prijatelja je želelo da iskusi deo seoske atmosfere i seoskog načina života. Iz toga se rodila ideja da pored proizvodnje vina počnemo da se bavimo i vinskim turizmom.

Od 2007. godine domaći i strani turisti mogu da uživaju u degustacionoj sali kapaciteta 30 mesta opremljenoj u tradicionalnom, sremačkom stilu. Sala predstavlja svojevrstan „mini muzej“ starih vojvođanskih i sremačkih predmeta, oruđa za rad, vezova, nameštaja itd. Pored zatvorene degustacione sale, u sklopu vinarije nalazi se i otvoreni deo kapaciteta 20 mesta kao i prostrano dvorište za veći broj ljudi.

U ponudi vinarije su dve vrste degustacije:

1.degustacija vina uz domaću sremačku zakusku – proja, domaća pita, domaći suhomesnati proizvodi, različite vrste sira, „hleba, masti i paprike“…

2.degustacija vina sa ručkom – ono što vinarija „Vinogradi Urošević“ nudi svojim gostima jesu domaća, sremačka jela spremljena na tradicionalan način – onako kako su to naše bake radile. Deo menija koje nudimo su domaća supa, riblja čorba, paprikaš, sremački ćevap, sveža riba iz Dunava, divljač, roštilj itd. Od deserta gosti mogu da probaju domaću pitu od jabuka, sremačke krofne sa domaćim pekmezom od šljiva i kajsija, salenjake, štrudlu…

Sva jela se kombinuju sa našim vinima kako bi se dobio jedistven sklad ukusa. Svi proizvodi su iz sopstvene proizvodnje ili ih nabavljamo od prijatelja i lokalnih proizvođača iz Banoštora.

Kada vremenske prilike to dozvoljavaju posetiocima vinarije je na raspolaganju i obilazak naših vinograda iz kojih se pruža neverovatan pogled na Dunav uz piknik ručak i različite aktivnosti u prirodi.
Za poseban doživljaj, tu su tamburaši koji će doprineti veseloj i raspevanoj atmosferi uz tradicionalnu vojvođansku muziku.

Za detaljnije informacije o vrstama ponuda slobodno nas kontaktirajte. Dobrodošli!